5 redenen waarom je huidverzorging belangrijk is

Phyllis - huidverzorging - experts
Phyllis van Bio-esthetiek

We beginnen deze blog over het waarom van je huidverzorging graag met een leuk weetje:

Wist je dat je huid je grootste orgaan is én dat het 15 tot 20 kg kan wegen? Straf toch?! 

Je huid is niet alleen je grootste orgaan, maar meteen ook het enige orgaan dat met de buitenwereld in contact staat. Het vertelt je hele verhaal, want alles wat zich vanbinnen afspeelt uit zich via je huid. 

Je hebt maar één huid en die wil jij zo lang mogelijk gezond en jong houden. In deze blog geven wij je graag enkele redenen waarom een goede huidverzorging zo belangrijk is. 

Voor ik je deze redenen geef, is het belangrijk om te weten dat je zelf niet alles onder controle hebt. Zo worden wij allemaal een dagje ouder. Je chronologische leeftijd, net als erfelijke en hormonale factoren heb je niet altijd in de hand.

1. Je houdt je huid gezond

Je huid degelijk verzorgen, is net zo belangrijk als je tanden poetsen. 

Vind je het vanzelfsprekend om minstens 2x per dag je tanden te poetsen? Het mag net zo vanzelfsprekend zijn om twee keer per dag aan de slag te gaan met je huidverzorging. 

Je hebt het misschien niet in de hand dat je ouder wordt, maar je kan wel controleren hoe je ouder wordt. Een degelijke huidverzorging ondersteunt je daarbij.

2. Bescherming tegen de zon

De zon is de grootste boosdoener naar huidveroudering toe. Zonlicht stimuleert de aanmaak van vrije radicalen in je lichaam, waardoor je DNA wordt beschadigd en je vitamines die je inneemt of aanbrengt, worden vernietigd. Daardoor wordt je huid beschadigd én zal je huid sneller verouderen. Je huid goed verzorgen, beschermt je tegen de zon.

TIP: Gebruik dagelijks UVA en UVB-bescherming, ofwel een degelijk SPF-product.

Wat zijn vrije radicalen?

Vrije radicalen zijn bijproducten van biochemische processen in ons lichaam. Het zijn moleculen die een elektron missen en daardoor instabiel zijn. Als gevolg daarvan veroorzaken ze schade aan celmembranen, eiwitten en DNA.

3. Bescherming tegen de aanmaak van vrije radicalen

Je huid vernieuwt zich elke 28 dagen. Dat is op zich goed nieuws, maar een heleboel zaken staan de aanmaak van die nieuwe huidcellen in de weg, verminderen je collageenproductie en zorgen ervoor dat dode huidcellen op je huid blijven liggen. Daardoor maakt ons lichaam meer vrije radicalen aan met alle schadelijke gevolgen vandien. 

De zon is er zoals hierboven vermeld een grote boosdoener, maar je zal ervan versteld staan welke zaken nog verstorend kunnen zijn voor je huid. 

De belangrijkste factoren die de aanmaak van vrije radicalen veroorzaken:

  • Luchtvervuiling: Je komt er dagdagelijks mee in contact. Door je huid dagelijks goed te reinigen, zorg jij ervoor dat deze luchtvervuiling niet op je huid blijft zitten.
  • Stress: Helaas hebben wij er allemaal mee te maken. Stress zorgt ook voor de aanmaak van vrije radicalen met alle schadelijke gevolgen voor je huid. 
  • Voedsel: Eet jij erg gezond of sluipt er hier en daar wel eens bewerkt voedsel in je voedingspatroon binnen? Je kan er bijna niet meer om, maar ons voedsel anno 2021 is minder voedzaam. Hoe meer junkfood je toelaat, des te schadelijker het is voor je huid.

TIP: Antioxidanten zoals vitaminen zijn ‘vrije radicalen vangers’ en houden je huid gezond. Gebruik dus producten in je huidverzorging met vitamine a, c, e en andere antioxidanten, zoals Environ. Het nemen van antioxidant rijke voedingssupplementen geeft je een dubbele bescherming. Zo bescherm jij je huid van binnen en buiten uit.

Lees hier meer over ons huidverbeterend merk Environ en de behandelingen die wij aanbieden.

4. Houdbaarheid van je make-up

Een goede huidverzorging zorgt ervoor dat je make-up gemakkelijker wordt aangebracht, een mooier resultaat heeft en langer blijft zitten. 


TIP: Gebruik je de skincare make-up van jane iredale, dan zit je helemaal goed. De producten van jane iredale verzorgen én beschermen je huid, omdat ze verrijkt zijn met antioxidanten en botanische extracten. De meeste jane iredale foundations beschikken over een minerale zonnefilter die je huid een hele dag beschermen.

5. Vermindering van onzuiverheden, pigment of rimpels

Als jij je huid dagelijks (dubbel) reinigt, tijdig je dode huidcellen verwijdert, dagelijks vitaminerijke producten aanbrengt en je dagverzorging afsluit met een degelijke SPF, dan houd jij je huidconditie gezond. Je zorgt er dus voor dat pigment, onzuiverheden of beginnende rimpels minder snel worden aangemaakt. 


Wil jij een mooie huid een leven lang? Wij adviseren je graag hoe jij je huid gezond en jong kan houden.