rugmassage

5 voordelen van een rugmassage

Een rugmassage is een wereldwijd geliefde behandeling. Het is zoveel meer dan een moment van ontspanning, het is een helende therapie voor jezelf.

Lichamelijke aanraking heeft een grote invloed op het welzijn van je mind, body én soul. Een knuffel verjaagt eenzaamheid, een streling over de arm brengt rust en een schouderklop biedt kracht.

De zorgen van het leven voel je vaak letterlijk als gewicht wegen op je schouders. Daarom is een ontspannende rugmassage de meest geliefde toevoeging aan een gelaatsbehandeling bij Bio-Esthetiek.

Maar de magie gaat zoveel verder. Wij sommen graag de 5 huidverbeterende voordelen van deze toevoeging voor je op.

5 Voordelen van een rugmassage op de gezondheid van je huid

Verhoogde opname van ingrediënten

Tijdens een korte rugmassage beland je al snel in een diepe staat van innerlijke rust. Wanneer jij ontspannen bent, nemen ingrediënten die we aanbrengen op je huid ook beter op. Een massage is daarom dé perfecte toevoeging aan jouw huidverbeterende gelaatsbehandeling.

Geen enkel toestel kan op tegen de kracht van onze handen.

Knuffelhormoon

Oxytocine is een stof in ons lichaam dat vrijkomt bij aanraking. Zowel bij de persoon die aanraakt, als bij de persoon die aangeraakt wordt. Daarom wordt het ook wel eens het knuffelhormoon genoemd.

Wanneer dit positieve hormoon doorheen je lichaam giert, voel je je gelukkiger, meer verbonden en gaat je huid stralen. Daarbovenop verhoogt oxytocine je natuurlijke (huid)immuniteit.

Om een voorbeeld te geven: het knuffelhormoon is een levensbelangrijk onderdeel in de ontwikkeling van een pasgeboren baby. Zonder aanraking kan een kind niet overleven, waardoor kangoeroeën een noodzakelijke taak is voor de kersverse ouders.

Ontspannen spieren = minder rimpels

Over de oorzaken van rimpels zijn er wel honderden boeken geschreven. Suiker, stress, darmproblemen, … noem maar op. Maar de meest voordehand liggende oorzaak is die van gespannen spieren. Door het loslaten van (mentale en fysieke) spanning verzacht je lichaam en zo ook je gelaatsuitdrukking. Een rugmassage biedt een eerste, algehele ontspanning.

Tijdens de gelaatsmassage gaan we lokaal te werk voor maximaal resultaat.

Bye bye afvalstoffen

In je lichaam stapelen er zich continu afvalstoffen op. Deze toxines verhogen ontstekingsreacties en vertragen belangrijke processen. Ook je huid houdt afvalstoffen, emoties en energie vast. Door je spieren en bindweefsel van je nek, schouders en rug los te laten masseren, worden opgestapelde toxines vrijgemaakt en afgevoerd. Gevolg? Een stralende, frisse, glowy huid (en meer algehele energie).

Stressvermindering voor optimale huidfuncties

Sinds enkele jaren zijn onderzoekers gefascineerd door de darm, hersen, huid connectie. Zo blijkt uit studies dat deze 3 organen sterker aan elkaar gelinkt zijn dan we ooit hadden gedacht. Toch is het logisch. Denk maar aan die plotse buikpijn voor een stressvolle meeting of huidproblemen na een periode van darmgevoeligheid. Eén onderzoek toonde aan dat psoriasispatiënten die tijdens hun behandeling meditatieve tapes beluisterden, tot 4 maal sneller resultaat vertoonden dan de groep patiënten die het niet deed. 

Een gezonde huid start bij een gezonde darm. Tijdens een rugmassage brengen we via de achterzijde van je lichaam ook je spijsverteringsstelsel tot rust.

Wist je dat je de zuurstof in je huid verhoogt door bewust te ademen tijdens dit massagemoment? Daarom kan een lange boswandeling of een korte meditatie wonderen doen voor je huid.