huidvernieuwing-model

Zo start je thuis aan je huidvernieuwing

Wil jij graag weten hoe je van thuis uit aan je huidvernieuwing kan werken? Lees dan zeker verder! 

Wie een jongere en gezonde huid wil bekomen of behouden, dient erin te investeren. Daarmee bedoelen we niet dat je een badkamer vol producten dient te hebben, maar de consequentie en tijd die je in je huidverzorging steekt. 

Een goede start van een degelijke huidverzorging begint bij je huid ‘s ochtends en ‘s avonds degelijk te reinigen, een vitaminerijke dag- en nachtverzorging te gebruiken en dagelijks een zonnefilter te smeren. 

Doe je dit elke dag, dan zal je huid je al erg dankbaar zijn. 

Wil je echter zichtbare resultaten behalen en op een hoger niveau aan je huidverbetering en -vernieuwing werken, dan komen er nog enkele stappen aan te pas.

Waarom dien je thuis te werken aan je huidvernieuwing?

Je huid vernieuwt zich elke 28 dagen. Het goede nieuws is dat jij daar niets voor hoeft te doen. Elke maand is je huid aan het werk om nieuwe cellen aan te maken. 

Er is echter één probleem. Je wordt dagelijks blootgesteld aan zonlicht en luchtvervuiling. Dat brengt het proces van je celvernieuwing in het gedrang. Heb je daar bovenop stress of een minder gezonde levensstijl (ongezonde eetgewoonten, weinig slaap of beweging), dan maak je het je huid nog eens zo moeilijk. 

Dode huidcellen blijven daardoor gemakkelijker op je huid liggen, waardoor ontstekingen ontstaan, pigmentatie en rimpels optreden of je teint valer wordt. 

Daarom ga je actief werken aan je huidvernieuwing of anders gezegd; starten met een peeling. Zo elimineer je dode huidcellen, stimuleer je de aanmaak van nieuwe huidcellen en zorg je ervoor dat de actieve ingrediënten van je producten beter worden opgenomen.

Mogelijkheden om thuis aan je huidvernieuwing te werken

Voor wij je een stappenplan bezorgen, geven wij je nog even een boodschap van algemeen nut. Dode huidcellen verwijder je NIET door met een agressieve scrub te werk te gaan. Dit doet meer kwaad dan goed voor je huid. 

Wat doe je dan wel?

OPTIE 1: Voeg zuren aan je skincare routine toe

Je voegt enkele producten aan je skincare routine toe met zuren als glycol-, lactaat-, en salicylzuur. Deze zuren doen al het werk voor je om de dode huidcellen te verwijderen en bezorgen je een zijdezachte huid. 

Sothys biedt twee Serum boosters die je aan je skincare routine kan toevoegen. 

Afhankelijk van je huidconditie kies je tussen de Lactic Dermobooster of Glysalac Dermobooster. In de wegwijzer hieronder vind je je ideale product.

Je voegt twee pompjes van één van deze boosters aan je nachtverzorging toe. Je dode huidcellen worden tijdens de nacht losgemaakt. De volgende ochtend verwijder je alles met de Sothys Skin Prep. 

Deze stap is ideaal om thuis op een toegankelijke manier aan je huidvernieuwing te werken en de winter uit je huid te krijgen.

OPTIE 2: Voeg een masker aan je skincare routine toe

Revival Masque Environ

Deze stap is ideaal als je Environ gebruikt. 

Gebruik één tot twee keer per week het Hydrating Clay Masque van Environ. Het zuivert je poriën, verfijnt je huidtextuur, hydrateert en kalmeert je huid. Je kan het ook tot maximum twee keer per week als nachtcrème in een dun laagje aanbrengen. 

Wil je één product dat letterlijk alles voor je doet om aan je huidvernieuwing te werken? Ontdek dan zeker het Environ Revival Masque. Dit product is perfect voor iedereen die zijn of haar huidvernieuwing een boost wil geven, maar een must als je in je menopauze zit.

Het Revival Masque is werkelijk een facelift is een potje. Breng je dit 2 keer per week aan dan mag je als resultaat een veerkrachtige huid en een verfijnde huidstructuur verwachten. Het verbetert het aanzien van een ongelijkmatige teint en ondersteunt de natuurlijke hydratatie. 

Reinig eerst je huid met je pre-reiniger en favoriete reiniger, breng daarna je toner aan en verdeel vervolgens het masker gelijkmatig over je gelaat. Laat het 10 minuten inwerken, spoel daarna alles af met water en vervolg je routine met je vitamine moisturiser.

Huidvernieuwende Behandeling in de kijker

Een optimaal en langdurige resultaat voor een stralend gezonde huid bekom je door thuis consequent je huid te verzorgen en elke 6 à 8 weken langs je skin expert te gaan. 

Wil je specifiek inzetten op huidvernieuwing, dan stellen wij je graag de Environ Cool Peel behandelingen voor. 


De unieke Cool Peel® Technologie van Environ is een niet-invasief, intelligent huidvernieuwingssysteem dat werd ontwikkeld door Dr. Des Fernandes om de huid veilig en efficiënt te verfijnen, vernieuwen en verhelderen. Bij deze behandeling geniet je van een blijvend verschil in je huid dankzij de prachtige wetenschap.

Wil jij graag professioneel advies krijgen?

Of heb je interesse in de Environ Cool Peel behandeling? Contacteer ons nu.