model-huid-hydrateren

3 tips om je huid te hydrateren na de zomer

Heb jij ook zo genoten van een stralende zomer? Wij alvast wel en ik ben er zeker van dat je huid dat ook heeft gedaan. Wil jij weten hoe jij je huid na deze zomer terug hydrateren? Lees dan zeker verder.

De zon (Vitamine D) heelt niet alleen je lichaam en geest, maar ook je huid. In de zomer lijkt je huid er altijd wat frisser bij te staan. Dat sunkissed tintje samen met de glow van een verhoogde talgproductie, dat is een stralende look in een handomdraai.

Maar, overdaad schaadt. Daarom kan je huid in de herfst dor en droog achterblijven. Dat heeft verschillende redenen.

Opstapeling van je dode huidcellen

Je huid stapelt van nature dode huidcellen op als bescherming tegen schade van buitenaf. Het is normaal dat dit proces in de zomer een heuse boost krijgt.
De verdikking van je dode huid kan dof en droog aanvoelen.

Verzadiging door zonneproducten

Zomertijd = zonnecrème tijd. Jouw SPF beschermt je huid tegen verbranding en andere gevoeligheden. Dit skincare product is een ultieme noodzaak in je kast.

Maar, afhankelijk van welke zonneproducten je gebruikt en door jij je (zonne)producten tijdens de zomer vaker aanbrengt dan je huid gewoon is, kan je huid nu licht verzadigd zijn. 

Tijd om haar terug de ademruimte te geven waar ze naar vraagt en je huid opnieuw te hydrateren.

Tip 1: Weg met het oude: help je huid een handje

Om je huid mooi te hydrateren na de zomer, dien je eerst komaf te maken met de opgestapelde laag van dode huidcellen. Nu is hét moment om je dode huidcellen te verwijderen. Dit kan op verschillende manieren.

Onze persoonlijke favorieten deel ik graag met jou:

Gevoelige huid: SOTHYS Gommage

Verwijder dode huidcellen op een zachte manier met extract van jasmijn. Een scrub zonder korrels en daarom geschikt voor de meest gevoelige huid.

Ageing en verhelderen: ENVIRON Revival Masque

Wil je graag wat meer pit in je exfoliatie? Dat kan! De formule van het Revival Mask vermindert droogte, verheldert een ongelijkmatige teint en gaat de strijd aan met fijne lijntjes. 

Dit allemaal door de unieke combinatie van 3 revolutionaire ingrediënten: aziatisch zuur, amandel- en lactaatzuur.

Tip 2: Boek een professionele hydratatie voor je huid

Je huid hydrateren kan je zowel thuis als op professioneel niveau bereiken. Jouw dagelijkse routine is van essentieel belang, maar tijdens je 6-wekelijkse verzorging in de cabine gaan we tot in de diepte werken. Op een gecontroleerde manier nemen we meer dode huidcellen weg en gaan we krachtige ingrediënten naar de diepere lagen brengen.

Met veel trots verwelkomen we vanaf deze maand een nieuwe, diep hydraterende winterbehandeling van Sothys. Een vochtbad voor je huid, een weldaad voor je geest.

Graag neem ik bij deze even het podium om een FAQ te beantwoorden:

‘Hoe bereid ik mijn huid best voor op een verzorging?’

  • 48 Uur voor de behandeling raden we het af om dode huidcellen weg te halen. Dat betekent: geen exfoliërende producten, retinol of ontharing.
  • Een gehydrateerde huid herstelt het best: ga de nacht voor je behandeling slapen met een hydraterend masker.
  • Plan rust: een professionele behandeling is een uniek moment van rust in jouw dagelijks leven. Ingrediënten nemen beter op in rust, maar gun het jezelf ook te genieten van een ultiem moment van ontspanning. Doe het de dag van je behandeling wat rustiger aan.

Tip 3: Hydrateer je huid van binnenuit.

De impact van UV-stralen tekent zich ook in de diepe lagen van je huid af. Dat zijn de zones waar we met ingrediënten van buitenaf niet geraken. Denk maar aan schade aan de collageenvezels (vroegtijdige huidveroudering), ongelijkmatige pigmentvorming en een gevoelige vochtlaag.

Van buitenaf kunnen we erg veel herstel bieden, maar de diepere schade, die herstellen we het best van binnenuit.

Een kuur van 60 dagen van onderstaande huidsupplementen is dé tip voor een krachtige huid tijdens het vallen van de bladeren.

Collagen Support

Biedt je huid alle bouwstoffen die ze nodig heeft om schade aan je (verstevigende) collageenvezels te herstellen.

MSM, zink en Vitamine C voorkomen fijne & diepe lijntjes en verhelderen je huid.

Moisture Lock

moisturelock-hydratatie-nazomer

Jouw hydraterende dagcrème in een gelule. Hyaluronzuur en ceramiden ondersteunen je natuurlijke huidbarrière (vochtlaag) en plumpen vochttekortslijntjes.

Hierdoor gaat de weerstand van je huid omhoog om typische (winter)gevoeligheden te voorkomen.

Wil jij professioneel geadviseerd worden?