makeuptips

5 Make-up Tips voor een mature huid

Over make-up wordt zoveel geschreven en worden vele tutorials gemaakt. Dat is allemaal zo gemakkelijk tot je de make-up penselen zelf in de hand neemt.

Zeker wanneer je mature huid hebt, loop je al snel aan op de vraag hoe je alle make-up technieken nu op jezelf toepast. 

Daarom nemen wij je in deze blog graag mee door enkele make-up tips voor de mature huid die jij meteen kan toepassen.

Wil je liever meteen persoonlijk advies? Scroll dan zeker naar onder.

MAKE-UP TIP 1: Gebruik lichte texturen

Wanneer je huid ouder, en fijne lijntjes meer zichtbaar worden, dienen we onze make-up daarop aan te passen. Als eerste dient je huid er als HUID uit te zien. Je maakt dus maar beter komaf met zware texturen of foundations en poeders die je huid doen verstoppen.

Kies voor lichte texturen die je huid laten stralen en je huid een gezonde gloed geven.

Kijk zeker ook naar de ingrediënten van je product. Wat smeer je op je gelaat en is het effectief zo huidvriendelijk?

Kies voor producten met gezuiverde mineralen, botanische extracten en antioxidanten. Vermijd vulstoffen zoals talk. Hoe hoger talk op je ingrediëntenlijst staat, hoe gevaarlijker voor je huid.

Het zal je huid doen uitdrogen en voor de nodige huidproblemen (bijvoorbeeld rimpels) zorgen.

Een must-have voor de mature huid is het HydroPure Tinted Serum van jane iredale.

Dit prachtige product is geïnspireerd op de Koreaanse skincare en maakt een mooie verbinding tussen skincare en make-up. Ingrediënten als hyaluronzuur, CoQ10, en squalaan uit olijven doen je huid stralen en houden je vochtbarrière in balans.

MAKE-UP TIP 2: Voorkom extra lijntjes met je concealer

Heb je het ook al voorgehad dat je je verkleuring onder de ogen wil wegwerken, maar het gevoel hebt dat je er net meer aandacht naar trekt? Opeens heb je het idee dat het product je fijne lijntjes accentueert.

Het minder goede nieuws is dat producten onder je ogen wel eens verschuiven, welk merk of welk product je er ook voor gebruikt. 

Het goede nieuws is dat je het wel zoveel mogelijk kan voorkomen. 

Zet een stipje van je concealer aan de binnenkant en buitenkant onder je ogen en dep het verder uit. Gebruik daarna een kleine hoeveelheid poeder op om je concealer vast te fixeren. 

Gebruik zo weinig mogelijk product en dep het voldoende uit. Hoe meer product je rechtstreeks onder je ogen gebruikt, hoe meer het z’n weg naar je fijne lijntjes zal vinden.

MAKE-UP TIP 3: Breng je bronzer en blush iets hoger aan

Blush en bronzer kunnen een look maken of kraken. Vaak sta je met een stralende glimlach in je badkamer en breng je een mooie hoeveelheid blush aan op de appeltjes van je wangen. Bij een mature huid zorgt dit net niet voor gelifte look. Van zodra je glimlach verdwijnt, zakt je blush helemaal naar onder en accentueer je weer fijne lijntjes. 

Je brengt voor een liftend effect best een kleine hoeveelheid blush aan op je jukbeenderen. Je zet het dus iets hoger dan op de appeltjes van je wangen. Net daaronder breng je je bronzer aan.

Bronzer mag je ook zachtjes op je slapen aanbrengen voor een gelifte look.

Heb je te maken met wat meer ingevallen wangen? Gebruik op die plaats een blush of highlighter met een kleine glans in. Dit zal je weer een vollere look bezorgen. 

MAKE-UP TIP 4: Vermijd een zwarte lijn onder je ogen

Je bent het misschien al jaren gewoon om te doen, maar een te dikke zwarte lijn onder je ogen zorgt voor een zware look en verkleining van je ogen. 

We willen je ogen net liften en groter doen lijken.

Wat doe je wel? Gebruik onder je ogen een donkerbruine oogschaduw met een fijn penseel. Het zal je meteen een meer open blik bezorgen.

Bovenaan mag je zeker je zwarte lijntje én zwarte mascara blijven behouden, want dat zorgt weer voor een gelifte look.

MAKE-UP TIP 5: Creëer vollere lippen met een lippotlood

Heb je te maken met fijne lijntjes rond je lippen, dan maak je het wel eens mee dat je lipstick uitloopt. 

Een fraaie look is het niet en voorkom je erg gemakkelijk door een lippotlood te gebruiken.

Breng een lippotlood aan op je liprand en je zal merken dat je lipstick beter blijft zitten doorheen de dag. Vollere lippen kan je ook krijgen door op het cupidoboogje een beetje lipgloss aan te brengen.

Krijg jij graag persoonlijk make-up advies? 

make-up tips mature huid advies

Goed nieuws! Op 3 maart nodigen wij een professionele jane iredale make-up artieste uit in ons instituut. Jij geniet die dag van een stralende make-up en krijgt advies aangepast aan je huidtype.

Interesse? Neem hier contact met ons op.