rimpels-verminderen

4 Tips om Rimpels te verminderen

‘Ik merk dat er meer lijntjes rond mijn ogen opduiken. Wat doe ik nu best om rimpels te verminderen of voorkomen?’. Deze vraag beantwoorden we dagelijks in ons instituut.

Ouder worden hoort bij het prachtige leven dat we leiden. Lijntjes zijn in onze ogen dan ook de herinneringen van jouw levenspad. Lachrimpels, kraaienpootjes na een periode van rouw, het natuurlijk verouderingsproces… 

Deze (interne) ageing kunnen we niet voorkomen met cosmedische producten. Dat is 20% van het huidverouderingsproces.

Wat we wél kunnen, is de overige 80% zoveel mogelijk tegengaan. Deze huidveroudering gebeurt door externe invloeden. Op die manier transformeren we huidveroudering naar ‘graceful ageing’.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Onze vier beste tips delen we vandaag met jou.

TIP 1: Reinig je huid

Wist je dat rimpels ontstaan door luchtvervuiling?

Wanneer je in een stad rondwandelt, zie je dat de witte gebouwen inmiddels grijs zijn gekleurd door polutie. Ook al woon je in een groene gemeente, onze lucht is meer vervuild dan je zou denken.

Deze afvalstoffen noemen we ook wel ROS: Reactive Oxygen Species. Ze destabiliseren je huid en stimuleren het huidverouderingsproces. Dagelijks reinigen is dus een ultieme basis in het tegengaan van ageing.

Onze tip: een gepersonaliseerde dubbele reiniging

Sothys Organics Cleansing Oil

Om rimpels te voorkomen, ga je twee keer na mekaar te reinigen, verwijder je de afvalstoffen zowel op je huid als in je poriën. Vergelijk het maar met stofzuigen en dweilen.

Je eerste reiniger is een zuiverende olie. Deze absorbeert make-up, SPF en afvalstoffen als een spons. Je masseert deze in op je huid en spoelt deze olie daarna af met water.

Onze favorieten: Sothys Organics Cleansing Oil & de Pre-cleansing Oil van Environ.

Nadien ga je verder met je tweede gepersonaliseerde reiniger. Hiermee haal je de restjes weg terwijl je je huid verzorgt.

Onze favoriet: Youth Essentia Hydra Intense Cleansing Lotion die door zijn intense hydratatie droogtelijntjes aanpakt.

TIP 2: Verzorg je huid

80% Van huidverbetering bereik je zelf in de badkamer. De overige 20% boosten wij op professioneel niveau. Via behandelingen in het instituut werken we naar diepere lagen van de huid waar je thuis niet aan toe komt. Gezien rimpels zich ook dieper in je huid vormen, zijn professionele behandelingen ter begeleiding een absolute must.

Resultaat? Een intensievere werking van jouw thuisproducten en meer focus op plaatselijk herstel.

Meer weten over jouw perfecte huidverzorging? Klik hieronder om meer te lezen over het belang van een degelijke huidverzorging.

TIP 3: Bescherm je huid (de hele dag)

UV-licht is de grootste trigger voor huidveroudering. Een dagelijkse SPF in je dagverzorging & foundation is een must om ageing zoveel mogelijk tegen te gaan.

Breng je SPF overdag opnieuw aan. Absorberende zonnefilters verliezen na twee uur hun werking, reflecterende filters wrijf je makkelijk weg (tijdens glimmen of zweten).

Met de Powder Me SPF30 Brush breng je je SPF opnieuw aan doorheen de dag. Handig, snel en mooi.

TIP 4: Ken je huid

Om rimpels te verminderen en voorkomen is het van groot belang om je huid te kennen. Jouw huid is uniek en anders dan die van anderen. Ze reageert op jouw levensstijl en omgeving. Zo heeft de ene persoon meer te maken met lijntjes o.w.v. vochttekort, de andere o.w.v. mimische bewegingen of zuurstoftekort. De lijst van oorzaken van huidveroudering is eindeloos.

Observ Huidscan

Iedere huid vraagt om een unieke aanpak. Met een huidscan brengen we de gezondheid van je huid in kaart en gaan we op zoek naar waar het schoentje precies knelt. Met de vinger op de wonde is topresultaat erg dichtbij.

Wil jij graag rimpels voorkomen of verminderen?

Boek dan nu een huidanalyse en ontvang een gepersonaliseerd verzorgingsschema.